Louise Nippierd
 
 
 
Tilbake til Louise hovedside
"Louise Nippierd er noe så sjeldent som en politisk kunstner. Hennes smykker knyttes opp til temaer fra privatsfæren, men de fungerer like fullt som en politisk kommentar i et skjevt samfunn.
Det er alltid farlig å sette stempel på folk. Derfor vil jeg allerede nå understreke at "politisk kunst" bare er én av flere måter å betrakte Louise Nippierds smykker på. Men i hennes tilfelle er det åpenbart at det er mer enn de estetiske dimensjonene som teller."....

Lars Elton ©
Utdrag fra anmeldelse av utstillingen "Cross"

Louise har siden endt studietid fremstått som en meget aktiv kunstner med årlige separatutstillinger samt deltagelse på sentrale utstillinger i inn og utland. Med eloksert aluminium som sitt spesialfelt har hun vist sine arbeider i en rekke europeiske land nå aktuell med den "2. Nordiske Smykketriennale", 2001-2003. Hun har mottatt flere statlige stipend. Bla. 2 årige Arbeidsstipend for yngre kunstnere samt; reise,- material,- og etableringsstipend for å nevne noen. Hun er innkjøpt av Møre og Romsdal Fylkesgalleri og omtalt i flere nasjonale tidsskrifter og i "Virtual Gallery of Contemporary Jewellery" cd rom (115 internasjonale smykkekunstnere). Louise går nye veier for å vise sine arbeider ved hjelp av visninger/performance med modeller, feks under Galleri Formats 10 års Jubileum med 25 modeller og spesial komponert musikk.

Louise Nippierd var aktuell med separatutstilling i  2002 på Kunstnersenteret i Buskerud, i 2003 på Hå Gamle Prestegård, og i 2007 på Møre og Romsdal Kunstnersenter.
Louise har også deltatt på flere gruppeutstillinger de siste årene nasjonalt og internasjonalt.
I 2008 deltok hun på en gruppeutstilling ved Kunstbanken i Hamar-
se artikkel i VG.

Louise Nipperd sin CV

Link to
English Wikipedia article about Louise Nippierd.