Jeg arbeider med de maleriske og billedmessige mulighetene som det keramiske materialet gir. Bildene er bygd opp av flere lag med farger og forskjellige typer overflater. Jeg brenner bildene mange ganger, inntil jeg har oppnådd det kunstneriske uttrykk som jeg ønsker.

På bildene brukes farger med forskjellig grad av utsmelting. De smelter eller ikke smelter. De krymper eller ikke krymper, like gjerne som fargene er transparente, skinnende og opake.

Teknisk utprøving og eksperimentering er en viktig del av arbeidet. Jeg vil utforske videre de mange muligheter for forskjelligartede uttrykk i farger og overflate, som keramiske bilder gir. Derved øker jeg min tekniske kunnskap, som er en forutsetning for å kunne skape bilder.

Translate to English
Elise Kielland har sin bakgrunn fra Kunsthøgskolen I Oslo (SHKS) med hovedfag fra 1996. Det kan være interessant å merke seg eksamen juridikum ved 1. og 2. avdeling ved UIO før hun fant veien til dit hun er i dag.
Elise har deltatt på en rekke gruppeutstillinger i Norge; Galleri Ismene, Kunstindustrimuseet i Trondheim, Møre og Romsdal Kunstnersenter, samt stilt ut på "Talent 96" i Munchen, Tyskland,  for å nevne noen få.
Hun har mottatt 1-årig arbeidsstipend for yngre kunstnere, etterutdanningsstipend, materialstipend og etableringsstipend.

Hun er en del av kunstnergruppen Avart (www.avart.no), og jobber i tillegg som frilanser innen grafisk design og med webprosjekter.

Arbeidene hennes kan sees på Galleri Format i Oslo og Bergen.
Elise Kielland
Elise Kielland