Klikk for hovedsiden
 
"Jeg arbeider med optisk glass, fotografi og lys. Når lyset treffer riktig, blir glasset levende, gnistrer til. I min fotografering jakter jeg på de detaljer som unnslipper det flyktige blikk, og går så tett innpå motivene at de fremstår mer som abstraksjoner enn fotografert virkelighet. Glasset skaper en opplevelsesdybde for mine fotografier. Bildet lukkes inne i glasset som en hemmelighet, og tilskueren må komme kloss innpå for å få sett. Glasstavens innersider speiler og forvrenger fotografiet, rette linjer blir buede, og disse linjene beveger seg når tilskueren rører på seg. Slik gir glasset en ny dimensjon til fotografiet, og erfaringen blir noe i slekt med å titte inn i et kaleidoskop."
Lise Stang Lund tok sin hovedfagseksamen ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole i Oslo i 1997, men har også studert i London og Stockholm. I 1999 fullførte hun en større veggutsmykking på Hafstad videregående skole i Førde. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger i Norge og utlandet, og hadde sin første separatutstilling på Galleri Format i Bergen sommeren 2002. Hun har atelier i Oslo hvor hun nå arbeider fulltid. I 2002 og 2003 er hun ansatt som aspirant hos Norske Kunsthåndverkere og Norske Billedkunstnere, hvor arbeidsoppgavene er delt mellom etterutdanning for kunstnere og egne kunstneriske prosjekter. 

Hun har tidligere mottatt Statens ettårige arbeidsstipend for yngre kunstnere og etableringsstipend. I 2001 ble hun tildelt juryens pris for mest kreative arbeide på NKs jubileumsutstillingTrilleverk.  Hun er representert i årsrapporten for 2000 fra Utsmykkingsfondet samt Norsk Kunstårbok for 2001.
Lise blir aktuell med separatutstilling i 2005 på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondhjem
Translate to English?